Tokiopolitan

Seikkailuja Japanissa (ja joskus muuallakin)

Hot hot hot!

Vaikka olemmekin jo palanneet takaisin Tokioon, jaan tässä teille hieman kokemuksia kuumilta lähteiltä.

Koska Osakassa ollessamme innostuimme ehkä vähän liikaakin nauttimaan aiemmin mainituista Tea Partyista ja missasimme seuraavan päivän treffit Koben kuumille lähteille, päätimme korjata tilanteen ja lähteä sinne Kiotosta käsin.

Meepu: Mental note: Ensi kerralla kun lähdet tapaamaan kaveria vieraaseen kaupunkiin, tarkasta ennen lähtöä, mille juna-asemalle tapaaminen on sovittu.

Treffasimme Meepun kaverin Koben asemalla ja seikkailimme tovin erinäisissä junissa ennen kuin saavuimme sinne minne pitikin.

Tosin junaileminenhan ei ainakaan minua haittaa, etenkin kun tällä matkalla näimme tällaisenkin miellyttävän yksilön.

Päivä oli kaunis mutta todella kuuma, enkä jaksanut kaivaa kameraa vähän väliä esiin vaikka kuvattavaa olisi riittänyt vuoristomaisemissa ja kauniin sinisessä taivaassa. Tässä kuitenkin muutama:

Meepu: Jep, keskellä ei-mitään.

Noustuamme jonkin aikaa ylös asfalttitietä saavuimme viimein onseniin. Oli ensimmäinen kertani moisessa. Ja hyvä kokemus olikin. Paras kylpylä, missä olen koskaan ollut. Ihan toista luokkaa kuin Suomen uimahallimaiset turistirysät tai seniorien kuntoutuslaitokset. Luonnonhelmaan rakennettu tila tarjosi keitaan ja paussin keskelle kiireistä elämää, ja meidän lisäksemme siellä oli nauttimassa eri ikäisiä naisia. Altaita oli eri lämpöasteisia niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Kuvia siellä ei luonnollisesti voinut ottaa, mutta tässä yksi googlettamani kuva:

Oli aivan parhautta maata alasti luonnonhelmassa ja nauttia lempeästä tuulesta ja ihoa hellivästä vedestä. Vaikka nautin myös niistä kuumimmista lähteistä, nautin todella paljon myös kylmäaltaasta, joka tosin ei suomalaisten mittapuulla kovin kylmä ollut (17C*). Tosin verrattuna niihin muihin ja viime päivinä vallinneeseen säähän, kyllä se tarpeeksi kylmästä kävi. Saimme kieltämättä koomisia älähdyksiä aikaan kanssakylpijöissämme, kun istuimme kylmäaltaassa kaulaa myöten syvällä. He kun uskalsivat hädin tuskin jalkaansa sinne kastaa. :D

Testasimme myös paikallisen saunan, joka oli kyllä kovin miellyttävä. Etenkin, kun siellä oli telkkari. Juuri sopivan kuumaa ja sitten vielä viihdettä. Seinän takana kylmäallas. Pihalla kuumia lähteitä ja vuoristomaisemaa. Muuta en taida tarvitakaan. Ehkä haenkin tällaiseen paikkaan töihin?

Lilluttuamme pari tuntia nälkä iski ja päätimme palata Koben keskustaan erääseen liukuhihnasushipaikkaan, jota Meepun kaveri suositteli. Sieltä sai euron pintaan sushilautasia (2 sushia per lautanen), joten sillä hinnalla mätimme ihan kiitettävästi erinäisiä lajikkeita suuhumme. Ja pöytämme todella näyttikin siltä syönnin päätteeksi lautaspinoineen…

Sain myös tehdä ihan itse hilejuomani. Sain siis lasillisen lunta ja esanssinestepussin. Nam nam. :D

Vaikka tarkoituksemme onkin ollut maistaa jokaisen kaupungin erikoisuuksia, Koben pihvi jäi tällä kertaa kokematta johtuen kovin tiukasta budjetista. Kyseinen lihahan on mitä kehutuin, mutta myös mitä kallein. Näin kerran dokumentin, jossa kyseisen lihan karjaa harjaillaan ja hierotaan ja ruokitaan parhaimmilla rehuilla, ja se kuulemma todella maistuu lihassa. On se pakko joskus kokea. Sitten kun löydän sen sponsorin. Tarjouksia otetaan edelleen vastaan. *wink wink*

Hmm, tosin saisivatkohan lehmien hierojat jotain alennusta…?

Advertisement

About Farna

Impulsive, passionate, adventurer. "If you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best."

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 12.7.2012 by in Uncategorized.
%d bloggaajaa tykkää tästä: