Tokiopolitan

Seikkailuja Japanissa (ja joskus muuallakin)

Lista Kyoutossa vastaan tulleista eläimistä

Matkasta on takana nyt viisi päivää Kyoutossa.  Viimeisimmät ovat kuluneet pitkälti kaupungilla pyörien. Uusia pokemonejakin on löytynyt muutama: tuli ja jää -tapahtuman ansiosta cyndaquil- ja houndour-karkkeja on kertynyt enemmän kuin tarpeeksi, ja vastaan on tullut pari purjosorsaakin. Enää puuttuu unown.

20170614_202310

Kuvitellaan, että söimme vain terveellisiä juttuja, niin kuin tämän salaatin.

Keskiviikkona lähdin taas Ritsumeikanin yliopiston kulmille tapaamaan Kioa. Päädyimme opiskelijoiden vakiopaikkaan, Torinosuke-nimiseen izakayaan, jossa sai 3500 jenillä sekä juoda että syödä niin paljon kuin halusi kolmen tunnin ajan. Hyvin me siellä viihdyttiin, jopa kolmen tunnin yli, kun muiden asiakkaiden lähtiessä paikan managerilla (ja ilmeisesti Kion hyvällä ystävällä) oli aikaa tulla juttelemaan.

Torinosuken ruoka oli ihanaa, erityisesti yakitorit. En tiennyt aiemmin tarvitsevani wasabiin käärittyä kanaa, mutta onneksi tämäkin tuli opittua. Muita uusia tuttavuuksia olivat pekoniin käärityt juustot ja mochit. Cocktailit olivat japanilaiseen tapaan laimeita mutta hyviä, paitsi Kion viimeinen viskidrinkki, joka ei ollut kumpaakaan.

Syömisen ja juomisen jälkeen lähdimme kokeilemaan kaupunginosan uudempaa karaokepaikkaa, josta saimme huoneen 304. Arvaatte varmaan, mitä siellä laulettiin. (Dir en grey – 304 goushitsu, hakushi no sakura) Dirun lisäksi käytiin läpi vakiobiisejä Merryltä ja MUCCulta, Radwimps ei vielä ihan onnistunut. Kävellessäni kotiin aamuviideltä kadulla juoksi vastaan jokin fretin näköinen eläin.

20170615_190226

Kissanruoat rajattu ulos kuvasta

Torstaina kävin vähän turistimaisemmissa kohteissa. Kävin kävelyllä vanhan keisarillisen palatsin puutarhassa ja tulin pahoin hyönteisten syömäksi. Vastaan löntystänyt kilpikonna ei onneksi purrut, murisi vain. Tavallisempien eläinten puolelta näin hurjan kokoisia mustia variksia ja kissoja, joille paikalliset kävivät jättämässä ruokaa patsaiden jalustoille.

Jatkoin matkaa Kamogawa-joelle ja kävin teellä vakio-Starbucksissa, jossa kirjoitimme Farnan kanssa viisi vuotta sitten tanabata-toiveita seinälle.

Eilinen meni tiistaina löydetyssä ostoskeskuksessa shopatessa. Lounaaksi söin noppesobaa, johon kuului luvatusti tattarinuudeleita ja tofun kuorta. Jostain syystä loput kulhosta oli liemen sijasta täytetty limaisella hyytelöllä. Häh? Kotimatkalla vastaan uineet eläimet: koikarpit linnan vallihaudassa.

Advertisement

About Meepu

Taipuvainen ylianalysointiin, muttei koskaan jätä yhtään huonoa ideaa kokeilematta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tietoja

This entry was posted on 17.6.2017 by in Meepu 2017.
%d bloggaajaa tykkää tästä: